یک مطالعه که در مجله تغذیه منتشر شد، نشان میدهد که مصرف شکلات لینت تلخ ممکن است به کاهش سطح کلسترول منبع قابل اعتماد لیپوپروتئین با چگالی کم کمک کند، همچنین به عنوان «کلسترول بد» شناخته میشود.
محققان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا تکههای شکلات حاوی استرولهای گیاهی و فلاوانولهای کاکائو بر سطح کلسترول تأثیر دارند یا خیر.
نویسندگان نتیجه گرفتند: “مصرف منظم تخته های شکلات حاوی PS و CF، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کم چرب، ممکن است با کاهش کلسترول و بهبود فشار خون، از سلامت قلب و عروق حمایت کند.”
عملکرد شناختی
دانشمندان دانشکده پزشکی هاروارد پیشنهاد کرده اند که نوشیدن دو فنجان شکلات داغ در روز می تواند به حفظ سلامت مغز و کاهش کاهش حافظه در افراد مسن کمک کند.
محققان دریافتند که شکلات داغ به بهبود جریان خون در قسمتهایی از مغز که به آن نیاز است کمک میکند.
نویسنده اصلی، فرزانه سوروند، گفت:
از آنجایی که نواحی مختلف مغز برای انجام وظایف خود به انرژی بیشتری نیاز دارند، به جریان خون بیشتری نیز نیاز دارند. این رابطه که جفت عصبی عروقی نام دارد، ممکن است نقش مهمی در بیماری هایی مانند آلزایمر داشته باشد.
نتایج یک آزمایش آزمایشگاهی که در سال 2014 منتشر شد، نشان داد که عصاره کاکائو به نام لاوادو ممکن است از آسیب مسیرهای عصبی موجود در بیماران مبتلا به آلزایمر جلوگیری کند یا از آن جلوگیری کند. این عصاره می تواند به کاهش علائمی مانند زوال شناختی کمک کند.
مطالعه دیگری که در سال 2016 در ژورنال Appetite منتشر شد، نشان می دهد که خوردن شکلات حداقل یک بار در هفته می تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد.
بیماری قلبی
تحقیقات منتشر شده در BMJ نشان می دهد که مصرف شکلات می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی تا یک سوم منبع مورد اعتماد کمک کند.
بر اساس مشاهدات خود، نویسندگان به این نتیجه رسیدند که سطوح بالاتر مصرف شکلات می تواند با خطر کمتر اختلالات قلبی متابولیک مرتبط باشد.
آنها خواستار مطالعات تجربی بیشتر برای تأیید مفید بودن مصرف شکلات هستند.